Ook vandaag wordt Alexander Pechtold weer genoemd als het om corruptie en niet integer gedrag gaat…

Er komt geen einde aan ; de afgelopen maanden en weken gonst de naam van CBR directeur en de voorzitter van de Adviesraad voor de Autoriteit Persoonsgegevens constant in de rondte als termen als (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, integriteit en corruptie in de media komen.

Vandaag valt de naam van Pechtold al vrij snel als oppositie-Kamerleden Laurens Dassen (Volt) en Pieter Omtzigt hun anticorruptie plannen presenteren in Den Haag.

Oppositie-Kamerleden Laurens Dassen (Volt) en Pieter Omtzigt willen oneigenlijke lobby en belangenverstrengeling in de politiek aanpakken. Vandaag lanceren ze hun plan. ,,Als het om integriteit gaat, doen we het echt niet zo goed als we denken.’’ schrijft het AD.

Omtzigt noemt als voorbeelden de investeringen en zijn pensioenpot die Wopke Hoekstra vóór zijn ministerschap via belastingparadijzen de Maagdeneilanden en Guernsey liet lopen en het appartement dat oud-D66-leider Alexander Pechtold in 2018 kreeg. De woning gaf hij niet op in het geschenkenregister; hij vond dat een privékwestie. ,,Als hij als Kamerlid vooraf advies had gevraagd en had opgevolgd, zoals inmiddels wel kan voor parlementariërs, dan was het waarschijnlijk niet zo’n rel geworden.”.

Ook binnen de rijschoolwereld is Pechtold al maandenlang in opspraak door doodsbedreigingen aan het adres van een klokkenluider ontdekte dat het CBR, mijn monde van Alexander Pechtold, misleidende informatie rondbazuinde en door oneerlijke handelspraktijken honderdduizenden jongeren financieel benadeeld. Het zou daarbij gaan om tientallen miljoenen schade per jaar.

Laatste berichten

Meest gelezen

UNHACKED.nl binnenkort online!

Vanaf 1 augustus laat cyberexpert Rian van Rijbroek weer van zich horen. Niet via de traditionele media, maar wel met een persoonlijk blog. Een blog waarop veel aandacht is voor hacks, pogingen tot hacken en eigen ontdekkingen die van Rijbroek in de loop van de jaren heeft gedaan. Het blog is vooral bedoeld om het […]

Meer lezen
Column Meest gelezen SHAREPEOPLE TUBANTIA

COLUMN: Geen Tegel voor Kunst!

‘Een journalist of journaliste is een beroepsbeoefenaar die nieuwsfeiten verzamelt over recente gebeurtenissen van algemeen belang, die deze feiten onderzoekt of analyseert en daarover publiceert in een actueel (nieuws)medium.‘ Althans dat is wat Wikipedia hierover schrijft. En zoals u heeft kunnen lezen op dit blog is ‘onderzoeksjournaliste’ Angelique Kunst van Dagblad Tubantia fan van Wikipedia. ‘Die deze feiten onderzoekt […]

Meer lezen
JEUGDZORG Meest gelezen

NIEUW DOSSIER: ‘JEUGDZORG’

Vanaf 1 augustus zullen wij tijd investeren in een nieuw ‘OPEN’ dossier: JEUGDZORG. Daarbij helpen wij slachtoffers in dit steeds groter wordende schandaal in de zoektocht en ontmaskering van betrokken ambtenaren en jeugdzorg medewerkers. Wie zijn de mensen die, al dan niet, op last van de overheid kinderen uit huis plaatsten en ze niet terugbrengen? […]

Meer lezen